Om mig

För mig är gestalt ett sätt att leva och förhålla mig till livet. Att våga vara den jag är, med styrkor och sårbarheter. Stå upp för mig själv, sätta gränser, vara närvarande och möta andra människor. Att känna mig själv är en förutsättning för att kunna hjälpa andra.

Johan Nordenfelt

Under de senaste 20 åren har jag arbetat med utveckling av människor. Jag är examinerad gestaltterapeut vid Nordisk Gestaltinstitut i Fredensborg i Danmark. 2002 startade jag och några kollegor Stockholms Ledarinstitut som är min bas när jag arbetar med företag. 2007 blev jag licensierad sorgbearbetare vid Svenska Institutet för Sorgbearbetning, något som jag sedan dess både använt i grupper och individuellt.

Sedan 2019 är jag delägare i Mcog där vi arbetar förebyggande mot stress baserat på metacognition och aktuell forskning om hjärnan.

Jag är senior konsult i Norlin&Partners gestaltnätverk.

Jag har en pedagogisk bakgrund från skola och barnomsorg. Är gift och har två utflugna barn. Trivs i naturen med vandring, segling, fotografering och skärmflygning.

Jag arbetar med individuell terapi och parterapi.
Min mottagning ligger på Åsögatan 155 på Södermalm.

© Johan Nordenfelt – johan@levaibalans.se – Mobil 0707 400 222

"Våra samtal har hjälpt mig att våga tänka på vad som verkligen är viktigt för mig i livet. Det var ibland ganska obekvämt med dina frågor, men nu ser jag att de var nödvändiga för att få mig att släppa en del gamla "sanningar" jag höll fast i".

Man 57 år

12 december, 2018